🕝 2 minuter
Telgenytt och ortodoxa kyrkan lanserar "Julkassen"
Publicerad 28 november 2023 05:30
Uppdaterad 22 december 2023 17:12

Jirjes Shamon, Alexander Isa, Birgitta Kaya, Hobil Varli och Fadi Khamis. Foto: Shamash Oyal

Telgenytt inleder ett nytt samarbete med S:t Afrems ortodoxa kyrka inför julen. ”Julkassen”, där varje insamlad krona, med bidrag från lokala företag och privatpersoner, går oavkortat till mat för behövande.

Varje år mottar Telgenytt en mängd förfrågningar från företag och privatpersoner som önskar hjälpa behövande. Det som tidigare sågs som en stor utmaning att genomföra blir nu verklighet, tack vare ett nytt samarbete med den ortodoxa kyrkan.

– Jag är oerhört glad att vi fått till samarbetet med S:t Afrems ortodoxa kyrka. Vi har länge velat bidra tillbaka till samhället men vi har inte lyckats genomföra det själva. Så när kyrkan ringde oss och frågade om vi ville medverka tvekade vi inte ett ögonblick, säger Alexander Isa, ansvarig utgivare på Telgenytt.

Samarbetet med S:t Afrems ortodoxa kyrka inkluderar St Afrem scoutkår, Suryoyo Sat, Syrianska föreningen, Syrianska FC, Gefe Fans, SAUF och SOKU Södertälje S:t Afrem, vilket också innebär underlättade stödinsatser för genomförandet.

– Vi på S:t Afrem ger idag flera bidrag till behövande, även utomlands. Nu kände vi att vi ville bidra på hemmaplan och till många Södertäljebor som har det oerhört tufft. Vi är verkligen glada över samarbetet med Telgenytt och genom dem hoppas vi nå ut till så många som möjligt, säger Birgitta Kaya, ordförande för S:t Afrems ortodoxa kyrka, och tillägger.

– Vi välkomnar alla Södertäljebor som behöver hjälp i en svår och tuff utmanande period att anmäla sig till vår Julkasse, säger Birgitta.

Som en del av samarbetet kommer Telgenytt att i en särskild annons tacka alla företag som bidrar till Julkassen.

– Jag ser fram emot ett långsiktigt samarbete med S:t Afrems ortodoxa kyrka och välkomnar fler organisationer att ansluta sig till vårt återkommande julinslag för behövande i Södertälje, säger Alexander Isa.

Är du i behov av Julkassen?

Anmäl dig idag via länken hos S:t Afrems ortodoxa kyrka.

Utdelningen sker den 21 december i S:t Afrems kyrka på Klockarvägen 110 från klockan 15:00 till 20:00.

Så kan du bidra till Julkassen:

Swisha till 123 314 57 03 eller sätt in på Bankgiro 5324-1451.
Ange ”Julkassen” och givarens/företagets namn på inbetalningen. Alla företag som bidrar till Julkassen tackas i en annons i Telgenytt. Sista inbetalningsdag är den 15 december.

Dela artikeln