🕝 1 minuter
Telge på plats under festivalen - Vill diskutera Luna-kvarteret
Publicerad 25 augusti 2022 19:25
Uppdaterad 25 augusti 2022 19:35

Foto: Alex Ataseven.

Idag mjukstartade den efterlängtade festivalen med Södertäljeloppet och en kammarfest i centrala Södertälje.

Då passar det kommunala bolaget Telge Fastigheter på att slå upp ett tält i helgen för att bland annat diskutera Luna-kvarterets framtid.

– I vårt tält vill vi givetvis umgås och prata med varandra och något som vi verkligen vill prata om är Luna. Vi vill höra vad medborgarna har för idéer, åsikter och förslag inför förändringen av stadsbilden. Det ska bli så spännande att höra vad medborgarna har att säga, säger Per Lännholm, huvudprojektledare Luna på Telge Fastigheter i ett pressmeddelande.

Telge Fastigheter kommer att närvara i Södertälje kommuns gemensam tält på Saltsjötorget där man välkomnar alla medborgare och deltagare i festivalen.

Telge Fastigheter vill höra Södertäljebornas åsikter om Luna-kvarterets framtid. Pressbild.

Här vill kommunen ha medborgarnas hjälp att fylla Luna med nytt liv efter beslutet om att delar av Luna-fastigheten ska rivas. Rivningsbeslutet kommer efter upptäckten av mögel i fastigheten för ett par år sedan.

Under festivalhelgen vill Telge Fastigheter diskutera kvarterets framtid och lyssna på vad Södertäljeborna har för åsikter.

– Någon kanske vill ha en musikscen, en annan fördrar en välsorterad saluhall eller ett rofyllt bibliotek. Det viktigaste är att vi får till en dialog, säger Dalia Rhawi, Huvudprojektledare Luna, Södertälje Kommun. 

Till hjälp har Telge Fastigheter tagit fram ett kreativt diskussionsunderlag för att ha något att utgå ifrån och att delta är helt kostnadsfritts.
 

Dela artikeln