🕝 1 minuter
Telge Hovsjö och Telge Bostäder erbjuder flest feriepraktikplatser till unga
Publicerad 7 juli 2021 02:00
Uppdaterad 7 juli 2021 02:00

Foto: Södertälje kommun

En aktuell kartläggning gjord av Hem & Hyra visar att Telge Hovsjö och Telge Bostäder toppar listan när det gäller antal praktikjobb för unga jämfört med andra hyresvärdar, skriver Telge på sin hemsida.

Cirka 200 ungdomar har satts i arbete via feriepraktik som är en möjlighet för unga att komma in på arbetsmarknaden samtidigt som det är värdefullt för bolagen som tar emot ungdomarna.

Jämfört med andra bolag så sysselsätter Telge Bostäder fler ungdomar än andra, men det är färre platser än tidigare år. I år så erbjöd Telge Hovsjö och Telge Bostäder cirka 200 platser, jämfört med tidigare år då det erbjöds cirka 500 platser. Som påföljd har flera ungdomar sökt ferieplatser men stått utan jobb denna sommar.

Enligt chefen för social hållbarhet på Telge Bostäder, Gülseren Büyükbalik, beror det på en omorganisering och en pandemisituation som gjort att de inte kunnat ordna lokaler till så många.

Trots färre platser så är är kommunens feriepraktik ett lysande program för att få ungdomarna att komma ut på arbetsmarknaden och känna på arbetslivet i tidig ålder. 

Läs: Kommunen sysselsätter Södertäljes ungdomar – Feriepraktik för ambitiösa ungdomar

Dela artikeln