🕝 1 minuter
Telge Energis nya lösning: - Hyresavtal för solceller
Publicerad 27 februari 2023 11:59
Uppdaterad 27 februari 2023 11:59

Bild: Telge Energi.

Tillsammans med samarbetspartnern, Cloover, vill Telge Energi göra solceller tillgängligt för fler. Nu introducerar bolagen en ny tjänst för privatkunder som vill ha solceller.

Efterfrågan på solceller växer kraftigt. Nu har Telge Energi tagit fram en ny tjänst för svenska konsumenter som vill ha solceller, men som inte har möjlighet att direktbetala eller ta lån. De ges nu möjligheten att långtidshyra en solcellsanläggning och därmed vara en dörröppnare för fler konsumenter att välja en förnybar energiproduktion.

– Vi är stolta över att kunna presentera en produkt som gör det möjligt för långt fler att dra nytta av den energi som solen producerar. Vi vill vara en möjliggörarare för många fler kunder med en önskan att kunna använda, och dra nytta av, solenergi för den egna energiförbrukningen. Vi möter regelbundet konsumenter som tidigare fått avstå en solcellsinstallation av ekonomiska skäl. Vi hoppas nu att dessa, och många fler, ska se en helt ny möjlighet att skaffa en solcellsanläggning till sin fastighet, säger Peter Wigren, solcellsrådgivare vid Telge Energi, i ett pressmeddelande.

Konsumenterna kan redan idag välja mellan tre olika kategorier av hyresavtal baserat på fastighetens förutsättningar och hushållets elförbrukning. Kostnaden för hyresavtalet skräddarsys till varje kund och ska vara en enklare lösning för konsumenter att göra smarta energi-val.

– Vår ambition är hela tiden att hjälpa våra befintliga och nya kunder att välja rätt på elmarknaden. Det handlar givetvis om alla val som har bäring på hushållets elförbrukning och kostnader. Vi tror därför att den här nya tjänsten, att kunna hyra solceller istället för att köpa, är ytterligare ett sätt att förenkla för kunderna att göra smarta energi-val, säger Wigren.

Tjänsten är redan tillgänglig och installationen kommer att unna levereras inom ett par månader från undertecknat avtal.

Dela artikeln