🕝 1 minuter
Telge Bostäders nya projekt: - Kylboxar i trapphus
Publicerad 13 januari 2023 05:35
Uppdaterad 16 januari 2023 11:00

Pressbild: Telge.

Det kommunala bolaget, Telge Bostäder, satsar på gröna matleveranser till sina hyresgäster i Södertälje. Detta genom att erbjuda möjligheten att få matkassarna till kylboxar i trapphusets entré.

Genom att erbjuda sin hyresgäster matvaror direkt till deras bostäder vill Telge Bostäder förbättra tillgången på gröna matleveranser.

– För några år sedan placerade vi ut paketboxar runt om i några av våra områden. Det var uppskattat och därför tycker vi att det är intressant att nu prova leveransboxar för matkassar, säger Helen Kihlman projektledare för affärsutveckling på Telge Bostäder.

Detta är en viktig del av Telge Bostäder mål att främja den hållbara utvecklingen samt minska koldioxidutsläppen.

Matvaror som beställs hem placeras i kylboxar. Pressbild. Telge.

– Vi tog fram boxarna för att underlätta vardagen för de boende och göra last mile-leveranser mer hållbara. Det är också viktigt för oss att boxarna är smarta och inte drar el i onödan. När det inte är några matkassar i befinner sig boxen i viloläge och drar i princip ingenting (3 W), säger Gustav Wreile, medgrundare av Boxxy.

Leveransboxarna placeras på fem adresser i samarbete med Boxxy. Wijbacksvägen 1 i Hölö, Tältvägen 25 i Viksängen, Storgatan 32A och Storgatan 32B samt Dalgatan 39.

Därefter kommer samarbetet efter testperioden att utvärderas.Dela artikeln