🕝 1 minuter
Telge Bostäder satsar på paketboxar i bostadsområden "Leveranser nära hemmet"
Publicerad 15 juli 2021 02:00
Uppdaterad 15 juli 2021 02:00

Postnords Paketboxar. Bild: Postnord

Nu satsar Telge Bostäder för skapa en enklare vardag för deras egna hyresgäster och ställer därför ut paketboxar från Postnord i några av dem egna områden.

I Sverige har PostNord i dagsläget drygt 330 paketboxar i framför allt storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö. Under juli kommer antalet utökas till 620 boxar på ca 350 platser i landet. Innan slutet av 2022 är planen att tillhandhålla totalt 4 500 boxar i Sveriges 30 största städer samt i glesbygd, meddelar Postnord på sin hemsida.

Paketboxarna som kan användas av både egna hyresgäster och allmänheten ska vara ett komplement till de fysiska utlämningsställena och är öppna dygnet runt.

Tack vara pandemin har Postnords paketboxar gjort succé där de placeras på grund av att ingen fysisk kontakt behövs. Via Postnords egna app legitimerar man sig med Mobilt Bank-ID och enkelt hämtar ut paketet utan någon fysisk kontakt.

För PostNord är det här en investering i infrastruktur, en lösning som möjliggör leveranser närmare hemmet och ett komplement till orter där underlaget kan vara för litet för ett ombud. Vi ser det som ett tryggt och enkelt sätt att hämta sina paket på. Boxarna står primärt utomhus och är tillgängliga under alla dygnets timmar, säger Peter Hesslin på postnords hemsida.

Nu testar Telge Bostäder pilotprojektet i ett år och placerar Postnords paketboxar i 10 områden.

Här kan ni hitta Postnords Paketboxar:

Mölnbo: Skolvägen 6

Värdsholmen: Värdsholmsgatan 22-24

Hölö: Wijbacksvägen 1

Hovsjö: Granövägen (vid tvättstugan mellan gård 6 och 7)

Saltskog: Barrtorpsvägen 1 A

Bårstabergen: Karlslundsgatan 10-12, Orrstigen 16 och Rungatan 3

Karlhov: Björknäsvägen 28

Ronna: Hövdingevägen 1-17 (garage)

Grusåsen: Östergatan 4 B, 18 A och 43 A

Fornbacken: Fornbacken 21 och 47

Dela artikeln