🕝 1 minuter
Telge Bostäder moderniserar 126 lägenheter - Mer populärt än väntat
Publicerad 24 november 2021 01:00
Uppdaterad 24 november 2021 01:00

Pontus Werlinder, VD Telge Bostäder. Arkivbild: Alex Ataseven.

Målet var att modernisera 60 lägenheter i Södertälje under 2021, men innan årets slut kommer Telge Bostäder ha lyckats överträffa målet med mer än det dubbla.

Vid årets slut kommer Telge Bostäder ha moderniserat totalt 126 lägenheter och hittills har det populära valet varit att modernisera sitt kök, men i 23 fall har hela lägenheten moderniserats. Bolaget erbjuder sina hyresgäster möjlighet att själva välja att modernisera hela, eller delar av sin bostad.

 – Vi är positivt överraskade över det stora intresset och gensvaret hos hyresgästerna, säger Pontus Werlinder, vd Telge Bostäder i pressmeddelandet.

Moderniseringen av lägneheten utförs mot en höjning av hyran och hur stor hyreshöjningen blir beror helt på omfattningen av moderniseringen. Vid årets slut beräknar Telge Bostäder att ha moderniserat 126 lägenheten och med tanke på att förfrågningarna strömmar in beräknas arbetet fortsätta in på 2022.

– Vi är måna om både hyresgäster och husen de bor i – alla våra bostäder ska hålla en god standard och för det finns en underhållsplan. Modernisering är ett fint sätt för hyresgäster att kunna lyfta hemmet ytterligare en nivå, utan att behöva flytta, säger Pontus Werlinder.

– Det finns massor av möjligheter för att modernisera och förnya sitt hem, i vissa lägenheter har vi till och med fått till en ny planlösning, säger Buchra Gebara, projektledare Telge Bostäder.

Telge Bostäder inviger tre nya kontor “Närhet till hyresgästerna”

Dela artikeln