🕝 1 minuter
Telge aktörer går ihop i klimatsmart agenda
Publicerad 5 november 2022 05:00
Uppdaterad 2 maj 2024 11:35

Arkivbild

Telge Återvinning, Telge Bostäder och Telge Fastigheter har i år gått ihop för att göra en insamling av kläder som medborgarna inte vill ha kvar eller behöver.

Insamlingen sker i Telges huvudkontor med start från 1a november och insamlingen ska ske inför Green Week som infaller under vecka 47.

Detta är den klimatsmarta versionen av vad vi alla känner till som Black week. Då förmodligen årets största reor är.

I år kommer en cirkulär pop-up store öppna i SEB:s gamla lokaler på Storgatan 11, med konceptet Nytt e Bytt och Bytt e Nytt. Alla i Södertälje, men även utanför som har vägarna förbi uppmanas att gå in i sina garderober, gå igenom sina kläder och ta fram de plagg som inte kommer att vara behövliga. Såklart, ska de vara hela och rena. De tar emot kläder i alla storlekar. Bytt blir nytt till någon annan. Lägg kläderna i en påse och ta med till Telges huvudkontor på Storgatan 42.

Den 25-26 november blir det kampanj i stan med klädbyten i SEB:s gamla lokal på Storgatan 11. Den 26-27 november på Tveta och Returen kommer aktiviteter att hållas. Den 26 november kan man byta prylar och julkulor i Returen och den 27 november hålls samma arrangemang på Tveta.

Det bästa är att det du tar med är det enda du behöver, plånboken och cashen kan stanna i hemmet, men säg inte det till inbrottstjuven.

Dela artikeln