🕝 1 minuter
Syskonen deltar när SVT:s populära program inleds
Publicerad 2 oktober 2023 15:50
Uppdaterad 2 oktober 2023 15:53

Syskonen Kücükaslan Foto: Skärmdump SVT/Pressbild Sveriges Radio

När säsongen för ett av SVTs största nöjesprogram, ”På Spåret,” inleds finns två tidigare Södertäljebor bland deltagarna – syskonen Jennifer och Johan Kücükaslan.

Premiärprogrammet sändes den 5 september 1987 som den första lördagsunderhållningen och har sedan dess sänts varje år sedan, med undantag för år 1989, 1992 och 1994. Men än idag fortsätter tävlingen att vara mycket populär och har ett tittarrekord på 3,7 miljoner från mars 1990.

När Kristian Luuk drog igång På Spårets 356:e program i februari var det exakt 11 år sedan de senast stannade i Södertälje. Bland annat diskuterades den stora invandringen från Irak 2007.

När säsongen 2023/2024 drar igång är två av deltagarna Johan Kücükaslan, en av Sveriges största profiler inom sportjournalistik, och lillasyster Jennifer Kücükaslan, som är reporter på Viaplay. I början av 2000-talet flyttade familjen till Södertälje, men numera bor båda syskonen i Stockholm.

(Annonslänk)

Jennifer har en bakgrund som bland annat nyhetschef för P3 Nyheter, redaktör på P1, programledare och kanalproducent på Metropol 93,8 samt programledare på P4 Stockholm. Hon arbetar idag på Viasat som programledare för Premier League-studion och sändningarna från de svenska landslagsmatcherna. Hon har även belönats med utmärkelsen Kristallen för årets sportproduktion.

Storebror Johan är idag en av Sveriges främsta sportjournalister och har bevakat prestigefyllda evenemang och ligor som OS, fotbolls-VM, Champions League och Premier League. Idag arbetar han för SVT, men har också arbetat på TV4 och Viaplay, och i somras var han på plats i Qatar för att bevaka VM för SVT.

Nu tävlar syskonen i ”På spåret” i lag med Emma Peters, Christopher Garplind, Peter Apelgren och Hector Apelgren mot två andra grupper. Programmet har säsongspremiär den 3 november på SVT.

Dela artikeln