Syrianskas segersvit bröts i återstarten mot Nyköping
Publicerad 2 augusti 2022 12:17
Uppdaterad 2 augusti 2022 12:17

I helgen tog ett fem veckor långt uppehåll sitt slut och för Syrianskas del inleddes andra halvan av säsongen på hemmaplan och gästades av med Nyköpings BIS.

En match som slutade oavgjort och bröt Syrianskas segersvit på fem raka vinster.

Syrianska inledde inte alls bra, utan här var det Nyköping som tog tag i taktpinnen.

Den dåliga inledningen straffade rödgult då Nyköping kunde ta ledningen redan i den 13:e minuten. Bortalaget hade även två andra frilägen i den första halvleken, men Syrianskas Peter Stahl stod för fantastiska räddningar och höll kvar rödgult i matchen.

Det dröjde ungefär fram till den 30:e minuten innan Syrianska började arbeta sig in i matchen och skapa ett antal farliga målchanser.

I halvlekens sista minuter fick Syrianska två ypperliga lägen när Ramez Matti fick se sitt skott bli rensad på mållinjen efter att ha överlistat Gustaf Halvarsson och på returen fick Kenneth Carlie till ett skott som även den rensades på mållinjen av en försvarare.

Den här gången skrek de rödgula spelarna efter hands men fick inget gehör från domaren som lät spelet fortgå. Bara minuten senare kunde Kenneth Carlie sätta dit sitt 6:e mål för säsongen och kvittera för Syrianska efter en djupledspassning från Afram Hanna.

Rödgult fortsatte att ha kontroll över matchen i den andra halvleken, men kom inte till så många chanser.

Slutresultatet fastställdes 1-1 och en svit på fem raka segrar bröts i återstarten.

Nästa match spelar Syrianska på lördag, den 6:e augusti klockan 17:00, och gästas då av Enskede IK.

Text: Andrew Moro, Sfc.