🕝 2 minuter
Syrianska vinner säsongs första derby mot Assyriska
Publicerad 28 maj 2023 22:31
Uppdaterad 29 maj 2023 00:10

Foto: Shamash Oyal Alexander Isa.

Säsongens första derby mellan syskonlagen lockade storpublik och bjöd på spänning och dramatik. Men när domaren blåste efter 90 minuter plus åtta minuters tilläggstid stod Syrianska som derbyvinnare.

Publikintresset var högt när Assyriska och Syrianska möttes på Södertälje fotbollsarena under söndagen. Hela 4118 personer befann sig på plats inför säsongens första derby, men matchen avbröts strax efter avspark och sköts fram med drygt 20 minuter på grund av rök från pyroteknik som låg över arenan.

När matchen återupptogs bjöd derbyt mellan Assyriska och Syrianska i Division 2 på en tät och händelserik match. Syrianska hade bland annat ett skott som träffade ribban och ett mål som ogiltigförklarades på grund av hands.

Assyriska hade flera farliga chanser, främst genom Bachir Katourig som sköt mot krysset från straffområdet, men Syrianskas målvakt räddade med utsträckta ben och armar.

Rött kort för Assyriskas spelare. Foto: Alexander Isa

Domaren blåste av matchen för halvtidspaus med ställningen 0-0.

I den andra halvleken ökade tempot och det dröjde inte länge innan Antonios Bahdke från Syrianska tryckte dit ledningsmålet. Kort därefter fick Assyriskas spelare ett rött kort efter att ha fällt en motståndare, vilket innebar att de spelade resten av matchen med en man mindre.

Assyriska försökte intensivt att komma tillbaka och kvittera, men lyckades inte skapa tillräckligt med farliga chanser.

Syrianska försvarade sig väl och höll emot för att säkra segern. Slutresultatet blev 1-0 till Syrianska, vilket innebar att de vann säsongens första derby mellan syskonlagen.

BILDEXTRA: Södertäljederbyt mellan Assyriska och Syrianska

Spelarna och tränaren Özcan Melkemichel firar tillsammans med fansen efter slutsignalen. Foto: Alexander Isa

Dela artikeln