🕝 1 minuter
Symfoniorkestern gästar Kulturhuset i Järna för en spelning
Publicerad 13 juni 2024 05:00
Uppdaterad 13 juni 2024 05:00
Nikolaj Lund. Pressbild

Gävle Symfoniorkester gästar Järna med två konserter, startande imorgon, på Fairplay Chamber Music Festival i Ytterjärna

Imorgon, fredag kväll den 14 juni, kommer Gävle Symfoniorkester, under ledning av Simon Crawford-Phillips, att framföra "Songs of Travel del I" med pianisten Peter Friis Johansson och cellisten Jakob Koranyi. Programmet innehåller verk av Grieg, Tarrodi, Mendelssohn och ett uruppförande av Djuro Zivkovic.

På lördagen, den 15 juni, hålls "Running for Beethoven", ett unikt löparevent där deltagarna springer en 2,5 kilometer lång slinga till tonerna av Mendelssohn och Beethoven, spelade av Gävle Symfoniorkester.

- Jag vill i dubbelkonserten framkalla en känsla av förundran och vördnad, frammana vår planets paradoxala natur - en bräcklig, men ändå motståndskraftig sfär, upphängd i rymdens storhet. Musiken kommer att framkalla en känsla av det heliga och uppmanar lyssnaren att begrunda sin plats i universums storslagna design, säger Djuro Zivkovic i ett pressmeddelande.

Fairplay Chamber Music Festival arrangerar årligen en hållbar musikfestival och akademi i Järna, med syfte att kombinera musik och miljömedvetenhet. Festivalen, som fokuserar på klimatsmart musik och värdegrundsarbete, grundades 2017.

Dela artikeln