🕝 1 minuter
SVT släpper ny gangsterserie som utspelar sig i Södertälje
Publicerad 15 april 2023 19:48
Uppdaterad 15 april 2023 19:54

John Hanna som Gabriel i Taelgia. Foto: Johan Paulin

Vid flertal tillfällen har Södertäljeborna stött på ett stort filmteam på fler platser i Södertälje. Nu offentliggör filmbolaget att man vid tillfället spelat in spänningsdramat ”Taelgia” som har premiär i höst och handlar om en familj som flyttar till Ronna.

I höst har spänningsdramat ”Taelgia” premiär på SVT och utspelar sig i Södertälje. En serie som handlar om familjer, polis och kriminella mitt i en korseld av lojaliteter, krav och skuld och skapats av Jens Östberg och är samproducerad av den regionala filmfonden Film Stockholm

Handlingen följer Gabriel och hans familj, som tvingas flytta till Södertälje efter att hans pappa spelat bort deras hem. I Södertälje blir Gabriel vän med vid namnet Marko som är ledare för de unga knarklangarna i området och har kopplingar till den tyngre kriminella världen. Samtidigt är Sibel en nybakad polis som återvänder till Södertälje och hamnar mitt i konflikterna.

Gabriels syster Magda är en basketspelare som fortsätter karriären i Södertäljes elitlag Taelghia, men ställs inför ett svårt val när hon erbjuds att delta i en läggmatch – för att lösa pappans spelskulder.

Taelgia är en berättelse om dessa människors liv och deras familjer, som kämpar för att hålla dem på rätt väg. Det är en dramatisk skildring av en stad där kriminaliteten är närvarande och där det inte alltid är lätt att göra rätt val.

Serien har premiär i september 2023 och kommer i 6 avsnitt, 60 minuter långa, på SVT Play och i SVT1. 

(Annonslänk)

Dela artikeln