🕝 1 minuter
Skådespelare anhållen efter gårdagens polisinsats i Glasberga
Publicerad 4 november 2023 23:43
Uppdaterad 8 november 2023 11:04

Foto: Telgenytt

Efter gårdagens polisinsats, där ett misstänkt farligt föremål upptäcktes, greps två personer. Aftonbladet avslöjar nu att en av de anhållna är en skådespelare anställd av SVT.

På lördagsförmiddagen, strax efter klockan 11, rapporterade polisen att två personer hade gripits efter en omfattande insats. En av dessa har anhållits i samband med händelsen, vilken nu utreds som ett försök till allmänfarlig ödeläggelse, samt ett brott mot lagstiftningen om brandfarliga och explosiva varor.

Under lördagskvällen rapporterade Aftonbladet att en av de anhållna personerna påstås vara en skådespelare knuten till SVT. Enligt erhållna uppgifter har han tidigare blivit dömd för en rad olika brott, inklusive trafikförseelser och ekonomiska brott.

Telgenytt har varit i kontakt med SVT angående uppgifter som framkommit om skådespelaren.

– Vi har inga uppgifter om det, därför kan jag inte uttala mig, säger Anna Wilborg, kommunikationsansvarig för SVT, till Telgenytt.

Men polisen meddelar att de inte har erhållit någon information om att en skådespelare skulle vara inblandad. De väljer även att inte uttala sig om identiteten på de personer som greps i samband med gårdagens händelse.

Dela artikeln