Sport
🕝 3 minuter
Succé för Changmookwan taekwondo akademin under SM
Publicerad 13 december 2022 01:12
Uppdaterad 13 december 2022 01:12

Guldmedaljörerna Lucas Barjakob och Edward Ibrahim : Privat.

I helgen befann sig taekwondo akademin från Södertälje i Trollhättan för att tävla i Svenska Mästerskapen i taekwondo. En tävling där Södertäljeklubben utmärkte sig långt mycket bättre än sina motståndare.

Totalt hölls 18 tävlingar och i 16 av dessa kammade Södertäljeklubben, Changmookwan Akademin, tio guld-, fyra silver- och två bronsmedaljer. En av medaljörerna var 11-årigen, Edward Ibrahim, som fick med sig ett SM-Guld hem till Södertälje.

Men det är inte det först SM-guldet som Södertäljetalangen placerar på troféhyllan. Redan som 10-åring visade han resterande landet vad han går för.

11-årigen Edward Ibrahim. Foto Svetlana Lasković/reStrike.

– År 2021 vann jag mitt första SM-Guld och i helgen mitt andra. Känner en jätteglädje, all tid jag har lagt ner har gett resultat. Jag är så stolt över att tillhöra Changmookwan taekwondo Akademin, säger guldmedaljören, Edward Ibrahim, till Telgenytt.

Han inledde sin taekwondokarriär för knappt tre år senare och har sedan dess hunnit ta två SM-Guld, minst sagt väldigt imponerade av Södertäljebon.

Men det har varit en tuff väg till guldmedaljerna.

– Jag tränar nästan 10 timmar i veckan med mina vänner. Vi har blivit som en taekwondofamilj. Vi tränar hårt, vi skrattar, vi delar glädje och tårar tillsammans. Våran tränare Maestro Ninos är jättesträng, men han är väldigt snäll och tar hand om oss som en pappa gör med sina egna barn. Han är bäst, säger 11-årigen Ibrahim.

Södertäljebon Ninos Malki, även kallad Maesto, startade klubben Changmookwan taekwondo Akademin enbart för tre år sedan och har redan gjort sig ett namn för att vara en av landets bästa klubbar.

Efter helgens resa till Trollhättan har han svårt att sätta rätta ord för att beskriva hur stolt han är över alla deltagare.

Maestro Ninos Melki coachar under match. Foto: Svetlana Lasković/reStrike.

– Vilken helg. Ord kan inte beskriva hur stolta vi är över våra grymma elever. Som de kämpade och i hela 18 tävlingar kammade vi hem tio guld-, fyra silver- och två bronsmedaljer. Vi blev även utsedda till landets andra bästa klubb av 50 klubbar, säger Maestro Ninos Malki till Telgenytt.

Men Malkis klubb har även utmärkt sig utanför Sveriges gränser. Tidigare i år, den 4 juni, utnämndes akademin i Södertälje till Nordens och Baltikums bästa klubb.

I en stor tävling deltog eliten från Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island och från de baltiska Estland, Lettland och Litauen. Där och då satt taekwondo akademin staden Södertälje på kartan.

– Den är en stor ära att på så kort tid att bli nominerade och vinna nordiska mästerskapen. Jag är otroligt stolt över alla våra elever, avslutar Maestro Ninos Malki.

Changmookwan taekwondo Akademin i Södertälje. Foto: Privat.

Maestro Ninos Melki tillsammans med Lucas Barjakob efter en finalvinsten. Foto: Privat.

Guldmedaljören Edward Ibrahim. Foto: Privat

Dela artikeln