🕝 1 minuter
Strejkhotet: "För resenärernas och personalens säkerhet"
Publicerad 16 april 2023 23:18
Uppdaterad 16 april 2023 23:20

Pressbild. SL

Efter midnatt, närmare bestämt klockan 03:00, förväntas tågförare inleda en stor strejk. Denna arbetskonflikt förväntas orsaka betydande besvär för de resenärer som planerar att ta sig fram under morgonrusningen.

”Klockan 03:00 kommer förarna på pendeltågen att gå ut i strejk. Detta kommer tyvärr drabba dig som reser med pendeltågen och vi beklagar djupt att det blir på detta sätt.”, skriver arrangören på sociala medier

Bakgrunden är att avvecklingen av tågvärdarna har lett till ensamarbete för lokförarna, vilket de ser som ett säkerhetsproblem, men det är i nuläget oklart hur många lokförare som väntas delta i strejken.

”Det är tre politiker som är högst ansvariga för det som nu sker – Anton Fendert, Jens Sjöström och Kristofer Tamson. Det är ni som tagit detta ogenomtänkta beslut och ni är således ansvariga för konsekvenserna. Ingen annan än ni kan stoppa den här strejken just nu.”, skriver arrangören på söndagskvällen.

Kravet är att riva upp beslutet om att att ta bort tågvärdar som planeras att ersättas med kameror.

”Vi gör inte detta för högre lön eller andra fördelar – Vi gör detta för resenärernas och personalens säkerhet.”, skriver arrangören på sociala medier

Dela artikeln