🕝 1 minuter
Stort IT-haveri på bensinstationer i Södertälje
Publicerad 17 augusti 2022 08:10
Uppdaterad 17 augusti 2022 08:10

Foto: Shamash Oyal

Under måndagskvällen var det många Södertäljebor som inte kunde tanka sina bilar. Detta efter ett stort IT-haveri på de flesta bensinstationerna i Södertälje.

Det var sent under måndagskvällen som Telgenytt informerades om det stora IT-haveri på Circle K bekräftade man om att man hade problem på flera av sina stationer i Södertälje.

– Det stämmer att vi haft tekniska utmaningar på två av våra två stationer runt Södertälje. Detta pågick mellan kl 21-06 i natt mellan den 15-16 augusti, säger Maria Philipson, Senior Manager Marketing & Communication på Circle k.

Enligt uppgifter till Telgenytt var det fler stationer som hade problem med IT-systemet, bland annat Ingo och OKQ8. Personalen på den bemannade Circle K i Södertälje hamn berättade att det inte gick att tanka på grund av haveriet under natten.

– Det gick att handla i butiken om kunden betalade med kort och kod, men det gick dessvärre inte att blippa kort. Vad felet har berott på har jag dessvärre ingen information om i nuläget, avslutar Maria Philipson.

Tidigt på tisdagmorgonen var problemet åtgärdat.

Dela artikeln