🕝 1 minuter
Storsatsning på hundratalet nya bostäder i Nykvarn
Publicerad 29 november 2021 01:00
Uppdaterad 29 november 2021 01:00

Foto: Bokoop

God standard, en månadshyra som ligger under snittet och en promenad på knappa kvarten in till centrum.

Så beskriver bostadsbolaget Bookop sitt kommande bostadsprojekt som ska ge plats åt hundratalet nya bostäder i södra Stockholmsregionen.

Området Bergtorp i Nykvarn växer så det knakar. Här byggs och projekteras för fullt nya villor, radhus och flerbostadshus. Redan under 2022 kommer flerbostadshusen stå färdiga, som kommer att inrymma 145 lägenheter – ettor, tvåor, treor och fyror. Det med ett avstånd på en kvarts promenad till Nykvarn centrum eller nio minuter med buss till tågstationen.

Värt att understryka är att bostadsbolaget erbjuder kooperativa hyresavtal. Det innebär att hyresgästen betalar en insats, likt en medlemsavgift som i det här fallet motsvarar sex månadshyror. Insatsen återges till hyresgästen när denne flyttar, såvida lägenhetens skick inte behöver återställas.

Månadshyrorna ligger på drygt 5 000 kronor till närmre 9 500 kronor, beroende på vilken typ av boende man bor i. Kostnaderna sticker ut i sitt slag, då nyproduktioner i regionen i normala fall kan vara upp emot 35 till 58 procent dyrare.

Dela artikeln