🕝 1 minuter
Stora gårdsbranden: Polisen misstänker mordbrand
Publicerad 28 maj 2023 17:40
Uppdaterad 28 maj 2023 17:43

Foto: Alexander Isa / Läsarbild

En storbrand rasar i Järna som bekämpas med hjälp av helikopter och har även orsakat stopp i tågtrafiken. Enligt uppgifter till Telgenytt kan det rör sig om att branden startat vid en grillplats. Polisen meddelar att en förundersökning om mordbrand har inletts.

En brand bröt ut på en gård strax utanför Järna, vilket ledde till att SOS Alarm fick larmet klockan 14.23 på söndagen. Branden hotade att sprida sig över ett flera tusen kvadratmeter stort område.

Som en följd av branden stoppades all tågtrafik mellan Södertälje och Flen, vilket medförde omfattande stopp och påverkade tågtrafiken på sträckorna Stockholm-Katrineholm/Norrköping/Linköping/Göteborg/Malmö, enligt Trafikverket.

Gerstaberg Gård totalförstörd i brand. Läsarbild

Vid ett tidigare skede berättade räddningstjänsten att man misstänkte att djur skulle ha befunnit sig i fastigheterna.

– Det brinner i bilar, gasflaskor och eventuellt djur finns kvar inne. Så vi har en hel del att göra, sade räddningstjänsten.

Nu framkommer nya uppgifter att varken människor eller djur har skadats i samband med branden.

Polisen som var på plats meddelade på söndagseftermiddagen att en förundersökning om mordbrand har inletts.

Enligt uppgifter från Telgenytt kan branden ha orsakats av att någon grillade på platsen, men detta har ännu inte bekräftats av polisen.

– Det kan jag inte svara på just nu. Rubriceringen kan komma att ändras, men vi har ingen misstänkt i nuläget, säger polisens presstalesperson till Telgenytt.

Dela artikeln