Sport
🕝 2 minuter
Stor succé för SBBK Street Basket Challenge
Publicerad 10 mars 2024 09:30
Uppdaterad 10 mars 2024 00:14

Foto: Privat

SBBK:s årliga skolturnering i street basket har återigen visat sig vara en kraftfull samlande händelse, med över 80 deltagande klasslag från Södertälje och Nykvarn. Elektrisk stämning, engagerade lärare och kämpande elever satte färg på veckans matcher.

– SBBK vill tacka alla lärare, elever och skolor för det fina engagemanget, supporten för varandra och för alla härliga matcher som spelats under gruppspelet, säger Alexander Wikner, Barn & Ungdomsansvarig SBBK, till Telgenytt.

Den gångna veckan har varit allt annat än vanlig för eleverna i Södertälje och Nykvarn, då SBBK arrangerade sin årligen återkommande Street Basket Challenge. Turneringen, som sträckte sig över tre dagar, lockade inte mindre än 82 klasslag från 14 olika skolor att visa upp sina basketfärdigheter i en vänlig men tävlingsinriktad miljö.

SBBK Street Basket Challenge lockar många deltagare.
Foto: Privat

Evenemanget inleddes den 5 mars med tävlingar för årskurs 3, följt av årskurs 4 den 6 mars, och avslutades återigen med årskurs 5 den 7 mars. Spelare, lärare och åskådare fyllde arenan med en elektrisk atmosfär som var palpabel under de många matcherna. Lärarnas engagemang i coachandet och elevernas entusiasm både på och utanför planen bidrog till en minnesvärd upplevelse för alla inblandade.

Street basket, som spelas 3 mot 3 med förenklade regler för att göra sporten tillgänglig för alla, valdes som turneringens format. Detta bidrog till en inkluderande och uppmuntrande atmosfär där sportens glädje och gemenskap stod i centrum. Matcherna dömdes skickligt av elever som studerar på basketprofilen vid Rosenborg samt vid NIU, basketgymnasiet, vilket gav en extra dimension av kamratskap och lärande till evenemanget.

Höjdpunkten för Street Basket Challenge är planerad till den 23 mars, då superfinalerna kommer att spelas i Täljehallen. Där väntar semifinaler, finaler och bronsmatcher för varje årskurs.

(Annonslänk)

Dela artikeln