Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Stor polisinsats mot gymanläggningar i Södertälje - "Förbjudet med doping"
Publicerad 26 januari 2022 01:00
Uppdaterad 26 januari 2022 01:00

Att det förkommer personer som dopar sig med bland annat anabola steroider i gymanläggningar är inte ovanligt.

Fredag den 21 januari visade polisen sin närvaro genom att utföra en stor insats mot åtta gymanläggningar i Södertälje.

Nyligen genomförde områdespolisen i Södertäljepolisen en insats mot dopningsmedel runtom i Södertälje. Åtta träningsanläggningar i Södertälje fick besök av polisen.

Att dopa sig är förbjudet enligt svensk lag och kan leda till fängelse i högst två år. I en ny insats markerar polisen att gymanläggningar inte ska få vara en frizon för kriminella aktiviteter. I gym ska folk kunna träna i fred utan att de ska behöva umgås med individer som använder olagliga prestationshöjande preparat.

”Förutom att det är förbjudet enlig lag så är det en ingång till kriminalitet.”, skriver polisen i pressmeddelande.

Samma dag utförde polisen även insatser mot flera gym i Göteborg där flera rapporterades för brott mot dopinglagen. Christian som är polisassistent vid lokalpolisområde anser att insatserna är viktiga såväl ur ett brottsförebyggande som trygghetsskapande perspektiv.

– Dopingpreparat utgör en stor inkomstkälla för kriminella nätverk. En annan farhåga är att unga som rör sig på gymen påverkas negativt när de omges av människor som använder doping och narkotika, säger Christian, polisassistent vid lokalpolisområde Storgöteborg city.

Dela artikeln