🕝 1 minuter
Stor donation till Södertäljes lokala Katthem
Publicerad 18 mars 2023 10:00
Uppdaterad 17 mars 2023 20:25

Foto: Pixnio.

Södertäljes lokala Katthem och Kattpensionat får stor matdonation av producenten Mjau. Totalt doneras 8 ton kattmat till 62 katthem runt om i Sverige.

Kattmatsproducenten Mjau gör en stor matdonation över hela landet. Södertälje Katthem och Kattpensionat tilldelas totalt 130 kg kattmat vardera. Maten kommer från Mjaus gåvoshop där människor kunnat köpa matpaket för att hjälpa hemlösa katter, och för varje köpt paket har Mjau donerat 3 kg kattmat.

– Flera katthem vittnar om att det utmanande ekonomiska läget försvårar deras arbete. Katthemmen är ideella verksamheter som behöver donationer för att gå runt, men i oroliga tider blir gåvorna färre. Därför känns det extra bra att leveransen från Mjau Gåvoshop kommer i en tid när vi vet att katthemmen behöver den som mest, säger Lisa Müller, marknadschef på Mjau i ett pressmeddelande.

Hemlösa katter är ett av Sveriges största djurskyddsproblem och det finns idag cirka 100 000 av dem i landet. Det finns idag cirka 100 katthem i Sverige som arbetar hårt för att hjälpa hemlösa katter genom att vårda, vaccinera, kastrera och id-märka dem för att sedan omplacera dem i nya hem.

Sedan Mjaus gåvoshop lanserades 2020 har människor, tillsammans med Mjau, samlat in över 510 000 portioner kattmat till hemlösa katter, som har delats ut till ett hundratal katthem runt om i landet.

Dela artikeln