Nöje
🕝 2 minuter
Stjärnan klar för spelning på Södertäljedagarna
Publicerad 30 maj 2024 11:00
Uppdaterad 30 maj 2024 11:00
Jacqline Mossberg Mounkassa. Fotograf: Stina Stjernkvist, SVT

Jacqline Mossberg Mounkassa, stjärnskottet från Järna som gjort succé i både Idol och Melodifestivalen, är nu klar för Stora Scen på Södertäljedagarna.

Jacqline Mossberg Mounkassa från Järna har haft ett händelserikt år. I februari fick hon flest röster i den tredje deltävlingen i Växjö och säkrade sin plats i Melodifestivalens final med poplåten "Effortless". Låten har blivit en stor hit och har hittills streamats över 6 miljoner gånger på Spotify. Trots att vinnarna i finalen blev de norska tvillingarna Marcus & Martinus, har Jacqline fortsatt att stiga i popularitet.

Nu har Södertälje City presenterat Jacqline som en av flera artister som kommer att uppträda under Södertäljedagarna, tidigare känd som Södertäljefestivalen, i slutet av augusti. Evenemanget, som är helt kostnadsfritt, erbjuder en blandning av artister, mat, utställare och aktiviteter. Stora Torget kommer att vara fyllt av musik under lördagen, och Jacqline är en av de artister som kommer att stå på scenen.

- Det är fantastiskt roligt, både för att Jacqline är en sån stark artist som verkligen bjuder på show, och så har hon dessutom sina rötter här i trakten med hennes bakgrund i Järna som ger den lokala kopplingen, så för oss kan det knappast bli bättre, säger Malin Eriksson, Event- och Kundansvarig, Södertälje City

Jacqlines resa började redan som barn, med sång och dans som passion. Vid 16 års ålder hoppade hon av gymnasiet för att satsa helhjärtat på musiken. Hennes mål är en global artistkarriär, och hon arbetar hårt varje dag både i musik- och dansstudion för att nå dit.

Under 2021 tog Jacqline sig till final i Idol och uppträdde inför en miljonpublik i ett utsålt Avicii Arena. Sedan dess har hon arbetat på ny musik som kommer att släppas under 2024.

Jacqline har dessutom fått mycket beröm från svenska artistkollegor som Imenella och Cherrie, samt skådespelare som Gustaf Skarsgård och Alexander Abdallah. Framtiden ser ljus ut för Sveriges nästa stjärnskott, som gästar Södertäljedagarna som hålls mellan 30 augusti och 1 september.

- Det känns fantastiskt att få uppträda på hemmaplan under Södertäljedagarna. Jag ser fram emot att dela min musik med alla som kommer, säger Jacqline till Södertälje City.

Dela artikeln