🕝 3 minuter
Stjärnan kan vara aktuell för spel när Nykvarn gästar Pixbo
Publicerad 6 oktober 2023 17:15
Uppdaterad 2 maj 2024 11:20

Foto: Sigge Klemetz

På lördag är det dags för herrarna att ge sig i väg mot Göteborg för en spännande drabbning mot Pixbo, ett lag som senast imponerade med en överlägsen bortavinst mot nykomlingen Karlstad, där de kammade hem segern med hela 7–0.

Pixbo som för nuvarande ligger på en tredjeplats i tabellen har historiskt haft stora framgångar genom åren. Klubben grundades 1985 i Mölnlycke, strax utanför Göteborg och har sedan dess etablerat sig som en av de ledande klubbarna inom svensk innebandy.

Pixbo har både herr- och damlag som spelar på högsta nivån i Svenska Superligan (SSL). Klubben har haft framgångar genom åren och har ofta varit en stark konkurrent i SSL. 

Lagkaptenen Gustav Fritzell har hittills levererat 5 poäng (3+2) för sitt Pixbo. Foto: Svensk Innebandy

Pixbos herrlag har en imponerande spelartrupp, särskilt med framstående namn som Oskar Weissbach, Gustav Fritzell och Felix Lanver. Det är också noterbart att yngre talanger som Arvid Äse och Daniel Kalentun har börjat ta större ansvar i årets lag och förväntas få betydande speltid.
I målet har de Jon Hedlund, en erfaren förstamålvakt som har varit en nyckelfigur i det svenska landslaget och bidrog starkt till att Sverige vann VM-guld 2022. Hedlund som stod för en fin prestation senast mot Karlstad kommer att göra det ännu svårare för sörmlänningarna.

Nykvarn, å andra sidan, står inför en tuff utmaning efter den dramatiska hemmamatchen mot Växjö. Nästa prövning väntar när NIF beger sig till Wallenstam Arena i Mölnlycke på lördagen, med förhoppningen att kunna ta med sig 3 poäng hem.


I denna match kommer special teams att spela en viktig roll. Pixbo har utmärkt sig genom att ha flest powerplays (13) och har lyckats göra mål i fyra av dessa, medan Nykvarn hittills har haft tre powerplays utan att lyckas göra mål. Intressant nog har Pixbo ännu inte släppt in några mål under boxplay. Det återstår att se om tränaren Nicklas Hedstål kommer att göra några taktiska förändringar inför lördagens match.

Salemfostrade Jesper Lindström ett nyförvärv från SSL konkurrenten FBC Kalmarsund.

Skadeläget för stjärnan
Jesper Lindström, som tidigare spelade för FBC Kalmarsund, har också testat SSL med både AIK och Växjö. Under sin tid i Kalmarsund upplevde han stor framgång när laget tog sig till SM-finalen mot Falun. I den matchen bidrog Jesper Lindström med ett mål, men det räckte inte mot Falun där det blev förlust med 5–4.

Jesper Lindströms har haft en annorlunda jämfört med de andra spelarna i truppen. Under föregående säsong drabbades han av en knäskada som hindrade honom från att delta i slutspelet med Kalmarsund. Denna försäsong har Jesper ägnat åt rehabilitering och att stötta sitt nya lag från sidan. De senaste veckorna har han börjat träna med laget igen och det ser. Enligt rapporter kan han vara redo att spela redan på lördag mot Pixbo. Det återstår att se hur mycket speltid han kommer att få, men det verkar som om Jespers tid som åskådare snart är över.

Däremot kan två spelare eventuellt missa bortamatchen mot Pixbo. Niklas Ohlström har ännu inte återhämtat sig helt från sin lårskada som han ådrog sig mot Storvreta. Det är också oklart om Kevin Rigogiannis kommer att vara tillgänglig för spel, och enligt rapporter väntar man på ett sent besked om hans status inför matchen.

Matchstart lördag 7 oktober 17:00 på Wallenstam Arena i Göteborg.

Kan du inte vara på plats så sänds matchen via Expressen TV och då krävs Sportexpressen Premium Max.

Sändningen hittar du här.

Dela artikeln