🕝 1 minuter
Stjärnan från Södertälje förlänger med Hammarby
Publicerad 4 april 2023 11:57
Uppdaterad 4 april 2023 11:57

Foto: Roland Osbeck / Cc

Nahir Besara skrev på sitt första kontrakt med Hammarby när han var 21 år gammal. Nu, tio år senare, har han förlängt sitt kontrakt med klubben till vintern 2025.

– Jag är väldigt glad, stolt och hedrad över att skriva på ett nytt och långt kontrakt med Hammarby, säger Södertäljesonen Nahir Besara till Hammarbys officiella hemsida.

Innan Hammarbys första allsvenska match den här säsongen tillkännagavs det att Besara hade förlängt sitt kontrakt, vilket gjorde att han hyllades av publiken.

Besara började sin karriär i Assyriska, där han spelade 120 matcher i Superettan mellan 2008 och 2012. Han gick sedan till Hammarby 2013 och slog igenom under sitt andra år i klubben, då han var med och ledde dem tillbaka till Allsvenskan. Efter en framgångsrik debutsäsong i högsta serien 2015 beslutade han sig för att flytta till Göztepe i Turkiet. Därefter har han spelat för Örebro SK i tre omgångar och även spelat klubbfotboll i Saudiarabien, på Cypern och i Förenade Arabemiraten.

Inför säsongen 2022 valde Besara att återvända till Hammarby där han spelade samtliga allsvenska matcher och stod för elva assist och lika många mål. Nu ser han fram emot att fortsätta sin karriär i klubben som han har känt sig hemma i under många år och där han har haft mycket framgång.

– Det var detta jag ville när jag skrev på för Hammarby redan förra året. Jag vill stanna kvar här över en lång tid. Vi är mitt uppe i en ny fas för klubben och det finns ingen annanstans jag hellre vill vara än i Hammarby. Jag vill vara med och vinna SM-guld med Bajen. Även om det inte det sker i år eller nästa år, men när vi väl vinner så vill jag vara på planen och lyfta bucklan, säger Nahir Besara.

Dela artikeln