Södertälje kommun
🕝 1 minuter
Stellagalan prisar bagaren Tina Fernlund från Järna
Publicerad 26 oktober 2023 10:00
Uppdaterad 26 oktober 2023 07:03

Av: Fotograf Susanne Kronholm

Varje år uppmärksammar Stellagalan distinkta kvinnor som engagerar sig för att knyta band mellan mentorer och yngre generationer inom flera kategorier. För detta år korades Christina Tina Fernlund från Järna bageri som segrare inom en av kategorierna.

Liksom tidigare år präglades tävlingen av hård konkurrens inom samtliga kategorier. De skickliga jurygrupperna stod inför den svåra uppgiften att välja vinnare bland de nio kategorierna – Stellabagare, Stellabartender, Stellakock, Stellakonditior, Stellamedia, Stellamentor, Stellaservis, Stellasommelier och Stellahederspris.

I kategorin ”Stellabagare” utsågs Christina Tina Fernlund från Järna bageri som årets vinnare.

(Artikeln fortsätter efter annonsen)

(Annonslänk)

”Med fokus på kulturspannmål och hänsynsfullt producerade råvaror blev hon tidigt en banbrytare i branschen. Vår vinnare är är en viktig del av den rörelse som har gjort Sverige till det intressanta brödland som det är idag. På ett generöst sätt delar hon med sig av sin kunskap och sitt engagemang till många tacksamma efterföljare. Hon är en blygsam pionjär som förtjänar all stjärnglans.”, lyder motiveringen.

– Årets vinnare men också de nominerade visar att Stellagalan är en plattform som inte bara erkänner hårt arbete och engagemang utan också uppmuntrar till fortsatt hållbart samt nyskapande arbete, säger Anette Rosvall, talesperson Stellagalan.

– Stellagalans styrelse är oändligt stolta över att fortsätta vår del av det viktiga arbetet mot jämställdhet. Samtidigt fira talang, kreativitet och professionalism på ett glamoröst och glittrigt sätt, säger Rosvall.

Dela artikeln