🕝 1 minuter
Statsministerns oväntade besök - "Jag tycker om att knacka dörr"
Publicerad 14 juni 2022 02:00
Uppdaterad 18 juni 2022 01:50

Foto: Pressbild Socialdemokraterna.

Under tisdagen befann sig Sveriges statsminister på Bommersvik, tillsammans med Finlands statsminister Sanna Marin och Norges statsminister Jonas Gahr Støre hBommersvik, för det årliga mötet med SAMAK.

Efter mötet gjorde statsministern Magdalena Andersson ett oväntat besök i Nykvarn där hon valde att träffa väljarna genom att knackade dörr. Det rapporterar Lt under tisdagskvällen.

Enligt tidningen var syftet med det oväntade besöket att fokusera på väljarna och inte media, av den anledning annonserades besöket aldrig ut.

– Jag tycker om att knacka dörr och prata med väljare. Samtalen gör politiken bättre. I Nykvarn ville många prata om hur vi kan förbättra sjukvården och skolan samt stoppa gängkriminaliteten, säger Magdalena Andersson via sin pressekreterare Johan Ekström til LT.

Men under mötet i Bommersvik, strax utanför Nykvarn, stod ett annat ämne i fokus – Temat ”Vårt Norden kan bättre”.

De tre statsministrarna diskuterade hur de nordiska länderna tillsammans kan samarbeta för att ta täten i klimatomställningarna.

– Det vi ser runt om i Norden är att klimatomställningen inte bara är ett tungt ok att bära på axlarna utan att det också är en möjlighet att skapa jobb här och nu och jobb som kommer finnas i framtiden, sa statsminister Magdalena Andersson under mötet.

– Jag är övertygad om att vi kan visa världen att det går att kombinera minskade utsläpp med fler jobb. Vi i Norden ska visa hur en socialdemokratisk industriell revolution ser ut, berättade Magdalena Andersson.

Dela artikeln