🕝 1 minuter
Statsministern i Södertälje - "Jobba långsiktigt mot gängen"
Publicerad 11 oktober 2022 13:19
Uppdaterad 11 oktober 2022 14:10

Pressbild /Socialdemokraterna.

Avgående statsministern Magdalena Andersson (S) besökte tidigt på tisdagsmorgonen Södertälje kommun och togs emot av Boel Godner(S).

Under pressträffen talade Andersson bland annat om det uppmärksammade våldet som eskalerat i Södertälje och uppger att hon önskade att regeringen gjort mer för att bryta segregationen med bättre politik.

– Det är uppenbart att det hade behövts och jag förutsätter att en ny regering nu kommer att vidta fler åtgärder, inte bara för att gå vidare med straffskärpningarna som nu ligger på bordet, utan också se till att ta kraftfulla åtgärder för att minska segregationen och minska de ekonomiska klyftorna, säger avgående statsministern Anderson på pressträffen i Södertäljes kommunhus.

Den våldsspiral som drabbat Södertälje senaste veckorna där fem skjutningar inträffat på drygt två veckor, har lett till att tre personer mist livet. Enligt Andersson är gängkriminaliteten ett hot mot det svenska samhället och göds av ökade klyftor och ökad segregation.

RITZ GRILL BISTRO, Klicka på bilden för mer info

– Södertälje, efter en period av relativt lugn, har drabbats av en hänsynslös våldsspiral. Våld gör något med vårt samhälle och slår hål på tilltron hos många, säger Andersson.

Vidare lyfter hon fram hur hela områden sätts i skräck på grund av det eskalerade våldet och menar att situationen måste kylas ner.

 – Det har ju varit hämndaktioner. Vi måste kyla ned läget här och nu, men sen måste vi långsiktigt jobba emot gängen, säger Magdalena Andersson (S).

Dela artikeln