🕝 1 minuter
Stationen får nytt garage - i linje med Cykelplanen 2019
Publicerad 11 januari 2024 09:30
Uppdaterad 11 januari 2024 17:30

Foto: Södertälje kommun

Järna stationsområde förbereder sig för en betydande förbättring med ett nytt cykelgarage. Detta initiativ, som är en del av Cykelplanen 2019, syftar till att förbättra förutsättningarna för cyklisterna.

Cyklisterna i Järna kan se fram emot en betydande uppgradering i deras dagliga pendling med tillkomsten av ett nytt cykelgarage vid stationsområdet. Beläget vid uppgången till Norra Järnvägsgatan och intill de befintliga cykelställen, erbjuder detta garage plats för 56 cyklar.

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av det nya garaget är dess faciliteter för el-cyklar, inklusive laddningsmöjligheter. Dessutom, för att säkerställa cyklarnas säkerhet, är garaget låst och tillgängligt för en månadskostnad på 100 kr.

Nya cykelgaraget i Järna. Foto: Södertälje kommun

Det nya cykelgaraget är inte bara en infrastrukturell förbättring, utan också ett svar på medborgarnas önskemål om säkrare och mer pålitliga parkeringsmöjligheter, vilket återspeglas i Cykelplanen från 2019. Detta projekt markerar en milstolpe i stadens ansträngningar för att stödja och uppmuntra cykling som ett hållbart transportmedel.

Utöver cykelgaraget, kommer även områdets gångstråk att få en välbehövlig uppgradering. Detta inkluderar anläggning av nya planteringsytor, vilket bidrar till en mer tilltalande och njutbar miljö för alla som rör sig i området.

Projektet förväntas vara slutfört våren 2024.

Dela artikeln