🕝 1 minuter
SSKs Sara Jonsson utsedd till Årets Pressvärd 2024
Publicerad 18 juni 2024 08:30
Uppdaterad 18 juni 2024 17:17
Sara Jonsson. Foto: Albin Welander

Sara Jonsson från SSK har tilldelats utmärkelsen Årets Pressvärd 2024. Hennes engagemang och insatser inom klubben har gjort henne till en förebild och en oumbärlig resurs.

Efter varje säsong utser Ishockeyjournalisternas Kamratförening Årets Pressvärd, ett pris som sedan säsongen 1992/1993 tilldelas den eller de som på ett förtjänstfullt sätt ger service åt media och skapar trivsel i arenans pressområden. I år går denna hedersamma utmärkelse till Sara Jonsson från Södertälje Sportklubb

Sara Jonsson började sitt engagemang i SSK som 14-åring, där hon bland annat arbetade som VIP-värdinna och skapade konceptet Lekhörnan för barnpassning på ishockeymatcher. Hon har vidareutbildat sig i retorik och kommunikativt ledarskap i Örebro och har varit evenemangsansvarig för både Örebro Hockey och Karlskrona HK.

Sedan 2019 är hon tillbaka i Södertälje SK, nu som kommunikations- och eventansvarig. År 2021 initierade hon dessutom projektet "Inte i vår arena" för att motverka våld mot kvinnor och värna om föreningens ungdomar. Detta uppmärksammades även av Hockeyförbundet, som föregående månad beslutade att tilldela det prestigefyllda priset till Sara Jonsson.

"Sara har visat sig vara en stor förebild för både unga och vuxna. För henne är ingenting omöjligt och hennes budskap är att journalister ska känna sig trygga och bekväma vid kontakter med Södertälje SK.", lyder förbudnets motivering.

Detta är tredje gången en medarbetare från SSK får denna utmärkelse. Första gången var säsongen 1996/1997 då Lars Carefjord mottog priset, följt av Kjell Glad säsongen 2007/2008. Nu ansluter Sara Jonsson till denna exklusiva skara som den tredje i SSKs historia att utses till "Årets Pressvärd".

Dela artikeln