🕝 2 minuter
SSK förstärker tränarstaben
Publicerad 6 november 2023 20:12
Uppdaterad 14 november 2023 01:02

Ytterligare resurs tillkommer i tränarteamet som fram till idag utgjorts av assisterande tränare (närmast i bild) och huvudtränare Magnus Bogren (längs bort i bild) Foto: Daniel Hansson

Nicklas Grossmans huvudsakliga uppgift i SSK har varit som fystränare. Men efter representationslagets tunga inledning av säsongen offentliggjorde idag klubben att förra SSK-backen med 12 säsonger i NHL på meritlistan tar klivet in i båset för att stärka upp ledarsidan ytterligare.

SSK skriver i ett pressmeddelande på sin hemsida: ”Efter en tuff start på serien väljer sportchef Georgsson att addera Nicklas Grossmann till tränarstaben. Han kommer med ett gediget CV och närmast som fysansvarig i klubben och kommer med omedelbar verkan kliva ner i båset tillsammans med huvudtränare Magnus Bogren och assisterande tränare Mattias Zackrisson”

Istället för att gå samma väg som SSK:s rival Djurgården som idag gick ut med att de valt att entlediga sina två tränare Johan Garpenlöv och Marcus Ragnarsson, så väljer alltså Södertälje Sportklubb alternativet att lägga till ytterligare en resurs i tränarteamet istället.

Enligt sportchef Emil Georgsson kommer Grossa att ha huvudansvaret för coachning av backarna:

– Vi plockar in Nicklas Grossmann i tränarstaben för att optimalt kunna nyttja all kompetens vi har. ”Grossa” är en lugn och stabil person som besitter mycket erfarenhet och kunskap. Med tre tränare i dagliga verksamheten kan vi jobba bredare med truppen. Vi får en bättre fördelning av ansvar och uppgifter, vilket ska ge ett bättre fokus på de olika delarna. ”Grossa” kommer främst ha ansvar för backarna, Mattias Zackrisson flyttas över till forwards medan Magnus Bogren får ett huvudansvar och mer tid till att se helheten under match, övergripande planering, individuella samtal osv. Denna lösning är väletablerad bland SHL-lag och topplagen i Hockeyallsvenskan och det känns helt rätt att även vi testar den vägen.

Tillsättningen av Grossman kommer lägligt nu när det stundar ett tio dagars uppehåll för SSK i seriespelet.

– Jag fick frågan om att kliva in och bli en del av tränarteamet och ta ännu mer ansvar och det kändes kul direkt. Spännande uppdrag såklart, jag har behövt se över min arbets- och familjesituation men när det var löst så var det bara köra. Jag tycker att det finns en hög potential i den här gruppen. Både när det kommer till erfarenhet, var de är nu i sina karriärer och hur de har tränat så detta kommer bli en spännande tid, säger Nicklas Grossman till hemsidan när det blivit klart att han adderas till tränarteamet.

Dela artikeln