Nöje
🕝 1 minuter
SSK-fansen startar spelarinsamling – Mauri donerar 100 000 kronor
Publicerad 3 juli 2024 14:00
Uppdaterad 3 juli 2024 23:31
Foto: Oliver Martin Henriquez/ TV4

En insamling har dragits igång för att få tillbaka stjärnspelaren Nicolai Meyer till SSK. Bakom insamlingen står bland annat Södertäljeprofilen Mustiga Mauri med ett generöst bidrag och stort engagemang.

Supportrarna i Södertälje SK visar återigen sitt starka stöd för klubben genom att starta en insamling för att stärka truppen med Nicolai Meyer, en av klubbens mest framstående tidigare spelare. Initiativet, som lanserades i SSK-podden, har snabbt fått fart och leds av kända profiler som Andreas Häggström, Johan Myrberg och "Mustiga" Mauri Hermundsson

Mauri Hermundsson, som även bidrar med ett generöst startkapital på 100 000 kronor, betonar vikten av fansens engagemang med målet är att samla in en miljon kronor.

Meyer, som spelade för Södertälje SK under säsongen 2018/19, gjorde sig snabbt ett namn genom att vinna poängligan i HockeyAllsvenskan och utses till ligans bästa forward. Hans samarbete med Sebastian Dyk blev legendariskt, och många supportrar minns hans insatser med värme.

Efter sina framgångar i Södertälje har Meyer haft en varierad karriär med spel i SHL, Finland, Tjeckien och Österrike. Förra säsongen återvände han till HockeyAllsvenskan och gjorde 27 poäng på 43 matcher för Björklöven. Nu pekar allt på att han gör en efterlängtad comeback i Södertälje SK-tröjan till hösten.

Insamlingen har redan fått en stark start tack vare Hermundssons bidrag, men för att nå målet på en miljon kronor behövs fortsatt stöd från fler SSK-fans.

– Det var väldigt spontant. Sen tänkte jag att det kanske är för mycket, men det är svårt att backa sen. Och det känns ändå rätt, säger Mauri Hermundsson till LT.

Dela artikeln