🕝 1 minuter
SSK anställer ny fystränare
Publicerad 18 april 2024 03:08
Uppdaterad 18 april 2024 03:08

Magnus Bogren och Mattias Zackrisson får permanent sällskap av Nicklas Grossman i båset framöver, ny fystränare tillsatt
Foto: Daniel Hansson

Nicklas Grossman förstärkte tränarstaben en bit in i säsongen 2023-24.
Utöver att han blev en extra resurs i båset till huvudtränare Magnus Bogren och assisterande tränare Mattias Zackrisson, var han samtidigt anställd som fystränare för A-laget.

Nu står det klart att Grossman lämnar som fystränare för att fullt ut ingå i ledarstaben tillsammans med Bogren och Zackrisson.

Ny på posten som fystränare blir förra spelaren Niclas Bergfors. Den före detta forwarden har SSK som moderklubb men lämnade redan 2005, 18 år gammal, för spel i AHL (American Hockey Leauge).

Efter flera år i AHL, NHL, KHL och SHL var Niclas tillbaka i SSK 2023. Han blev individuell spelarutvecklare/tekniktränare för J18 och J20. Nu tar han alltså steget till att bli klubbens fystränare för A-laget.

Södertälje Sportklubbs kommentar är hämtad från facebook:

-Niclas behöver knappast någon närmre presentation utan är born and raised med SSK och har en gedigen hockeykarriär som vi nu får ta del av. Dessutom finns en relation med Grossa som gör att överlämnandet kan gå smidigt till, kommenterar sportchef Emil Georgsson.

Dela artikeln