Södertälje kommun
🕝 3 minuter
Sprakande fest när Ragnhildsborg avslutade årets skidsäsong
Publicerad 12 mars 2022 01:00
Uppdaterad 12 mars 2022 01:00

Foto: Alex Ataseven.

Friluftsfrämjandet i Södertälje, som ser till att backen hålls öppen varje vinter, håller sedan 2016 en brakande fest med skiddisco när säsongen på Ragnhildsborgsbacken avslutats.

Tyvärr satte pandemin stopp för planerarna de senaste två åren, men under fredagskvällen var kvällsåkningen tillbaka med 100-tals glada besökare.

– Sjätte året i rad som vi anordnar discokvällen, men nu har vi haft ett upphåll i två år pågrund av pandemin. Efter discokvällen stänger vi backen för i år, så det här är sista kvällen för säsongen, säger Mathias Gälsing, marknadsföring- och eventansvarig, till Telgenytt.

Vintermörkret vid Ragnhildsborgsbacken lystes upp av sprakade färger och musik, samtidigt som barn och vuxna tog knappliften till toppen för att njuta av en härlig skidåkningen ned för backen. En magiskt stämning.

Inhyrda deejay, discobelysning, rökkanoner, grillning och kvällsskidåkning. En minst sagt annorlunda skidupplevelse för alla åldrar. comeback

– Det är fantastiskt, uthyrningen har näst varit tom och vi har haft lagom med folk. Otroligt många glada barn och vuxna, säger Mathias Gälsing.

TV: Skiddisco och säsongsavslutning i Ragnhildsborgsbacken.

Dela artikeln