🕝 1 minuter
"Spännande och rätt i tiden" - Han blir Södertäljes nya stadsarkitekt
Publicerad 6 maj 2022 02:00
Uppdaterad 6 maj 2022 02:00

Bild: Södertälje kommun.

Nu presenterar kommunen Andreas Pålsson som blir Södertäljes nya stadsarkitekt.

Han har en lång erfarenhet av branschen och tillträder den nya tjänsten den 23 maj.

–  När jag läste annonsen som stadsarkitekt kände jag att det var den här typen av roll som jag vuxit fram till genom all erfarenhet och kunskap jag samlat på mig, , säger Andreas Pålsson till Södertälje kommun

Han har mer än 10 år i branschen och arbetat med allt från strategier för handel i Frihamnen, Göteborg och hyresgäststrategier för Gasverksområdet i Norra Djurgårdsstan till spelmiljardärers penthouse-lägenheter och Chanelbutik.

Nu lämnar Anders Pålsson tjänsten som studiochef på arkitektkontoret Liljewall för den nya tjänsten i Södertälje.

– Att få arbeta med hela samhällsbyggnadsprocessen och genom dialog få förståelse för de behov som finns och kunna ha möjligheten att nå ett gemensamt mål som gagnar de som arbetar i, bor i och besöker Södertälje, säger Pålsson.

Till Södertälje kommun berättar Pålsson att det som lockar med Södertälje är bland annat mixen som finns med industriarvet, mångkulturen och hållbarhetsprofilen, ihop med en stadskärna vid vattnet, en levande landsbygd och närheten till naturen.

–  Det är både spännande och rätt i tiden att Södertälje åter kommer att ha en stadsarkitekt. Vi är mitt i en expansiv fas och jag ser att Andreas Pålsson kommer att kunna stödja verksamheten ur ett övergripande perspektiv i de olika faserna i stadsutvecklingsarbetet och skapa god dialog kring våra frågor, säger Andreas Klingström, samhällsbyggnadsdirektör i ett pressmeddelande på Södertälje kommuns hemsida.

Dela artikeln