🕝 1 minuter
Solig invigning av skolans nya byggnad
Publicerad 11 september 2023 06:00
Uppdaterad 10 september 2023 22:14

Foto: Södertälje kommun.

Den 7 september ägde en musikalisk invigning rum för ”Skogsängen,” den nya skolbyggnaden vid Soldalaskolan. Denna byggnad kommer att vara avsedd för förskoleklasser och elever i årskurs 1 när den är helt klar.

Det var föregående vecka som Soldalaskolans nya skolbyggnad ”Skogsängen” officiellt invigdes. Denna imponerande byggnad kommer att vara hem för förskoleklasser och elever i årskurs 1 när den är klar för bruk.

Eleverna tillsammans med musikgruppen El Sistema förgyllde evenemanget med en konsert framför den nya byggnaden och satte därigenom stämningen för firandet. Under invigningen närvarade bland annat kommunstyrelsens ordförande, Boel Godner, Elof Hansjons, ordförande för utbildningsnämnden, och utbildningsdirektör Ingela Hamlin.

(Annonslänk)

Rektorn för Soldalaskolan, Maria Källgren, var ansvarig för att tillsammans med elever som agerade som representanter för skolans elevråd, klippa det invigningsband som markerade början av en ny era för både skolan och dess elever.

– Jag är övertygad om att den nya byggnaden med sina ljusa fina lokaler och väl utformad lärmiljö kommer att göra skillnad för våra elevers viktiga första steg i sitt fortsatta lärande. Här kommer elever och tillsammans med våra skickliga lärare att trivas och utvecklas, sade rektorn Maria Källgren i samband med invigningen.

Dela artikeln