🕝 2 minuter
Södertäljespelare nominerade till landets bästa spelare
Publicerad 13 oktober 2022 17:02
Uppdaterad 13 oktober 2022 17:26

Foto: Daniel Brace, Braceiller / Shamash Oyal.

I veckan presenterade Unibet de spelare som nominerats till Sveriges bästa i herrfotbollens division 2.

Bland de nominerade finns flera spelare som representerar Södertälje lagen Assyriska, Syrianska och United IK.

I 20 år har spelbolaget Unibet utsett landets främsta spelare i herrfotbollens division 2 på samtliga positioner – Bästa målvakt, bästa back, bästa mittfältare ochBästa anfallare.

På samtliga positioner har Södertäljesspelare nominerats för fantastiska prestationer.

United IKs målvakt, Dejan Garaca, har nominerats. Foto: Daniel Brace, Braceiller Productions.

Tillsammans med tränare från 84 klubbar, sportansvariga och med landets sportjournalister som bidragit med sin expertis, lyftes över 360 spelare fram. Nu står det klart vilka som har chansen att bli årets spelare i division 2.

Dejan Garaca från United IK Nordic har nominerats som bästa målvakt och som bästa back lyfter spelbolaget fram Assyriskas Cihan Gavgacioglu. Även som årets mittfältare framkommer en Assyriskaspelare, 26-åringen Rinor Nushi.

Som anfallare har Unibet nominerat två södertäljespelare, Shergo Shehab från United IK Nordic och Syrianskas Majkel Bagir.

Syrianskaanfallaren Majkel Bagir. Foto: Daniel Brace, Braceiller Productions.

– Under säsongen har det varit en jämn kamp om seriesegern mellan Södertäljelagen United Nordic och Assyriska, vilket speglas i nomineringarna. Men det råder ingen tvekan om att det finns gott om duktiga spelare i serien, då spelare från sex klubbar finns med på listan, säger Anders Falk, projektledare för Unibet 2:an i ett pressmeddelande.

Även Sportbladet har gjort en sammanställning där fem spelare framkommer som topp 30 i landet.

  • Plats 30. Majkel Bagir. Anfallare, Syrianska
  • Plats 21. Ammar Ahmed. Mittfält, United IK Nordic
  • Plats 18. Cihan Gavgacioglu. Back, Assyriska FF
  • Plats 11. Rinor Nushi. Mittfältare, Assyriska FF
  • Plats 2. Marcus Linday. Mittfält Assyriska FF

Assyriskas Cihan Gavgacioglu. Foto: Shamash Oyal.

– Det här är fantastiskt roligt och hedrande för oss som förening. Att ha med 3 spelare i topp 30 är ett bra betyg för främst spelarna, men även tränarna Hassan Hallal och Mahdi Vaseghpanah som jobbat hårt med spelartruppen. Vi är också stolta över att hemmasonen, Marcus Linday, nästan kammar hem förstaplatsen, det är ett kvitto på hur bra han är. Det skulle förvåna mig om Marcus inte blir utlandsproffs och spela i landslaget innan han lägger skorna på hyllan i en avlägsen framtid, säger Moussa Esa, ordförande för Assyriska FF.

Även Sportbladet lovordar 19-årigen Marcus Linday och anser honom vara säsongens bästa spelaren i Södra Svealand-serien.

”Riktigt stark både defensivt och offensivt. Hans speluppfattning håller riktigt hög klass, en spelare som sällan tar ett felaktigt beslut. Extremt lovande och spännande spelare som kan gå riktigt långt”, skriver Sportbladet om Assyriskas Marcus Linday som placeras på en andra plats.

Dela artikeln