🕝 1 minuter
Södertäljesonen blir ny VD för AstraZeneca i Sverige
Publicerad 9 januari 2023 15:37
Uppdaterad 9 januari 2023 15:39

Foto: Astra

Södertäljesonen, numera bosatt i Mariefred, har utsetts till ny vd för AstraZeneca AB enligt ett pressmeddelande. – En spännande utmaning, säger den nya VDn Per Alfredsson.

Idag meddelade AstraZeneca att Katarina Ageborg kliver ner som VD för att gå i pension och ersätts av Per Alfredsson som är född och uppvuxen i Södertälje.

– Jag är väldigt glad över att Per har tackat ja till uppdraget och att han kommer att fortsätta utveckla AstraZenecas starka position i Sverige. Bolaget är inne i en spännande fas med många nya behandlingar och tillväxt som sträcker sig över alla våra terapiområden. Det har varit en ynnest att verka i ett företag som forskar fram och förser patienter världen över med livsförändrande läkemedel, säger Katarina Ageborg, avgående vd för AstraZeneca AB, i ett pressmeddelande på måndagen.

Alfredsson har en civilingenjörsexamen i kemiteknik från Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och har varit verksam på AstraZeneca i över 25 år. Han hade en nyckelroll när AstraZenecas vaccin etablerade ett tillverkningsnätverk med fler än 25 partners i över 15 länder. Fram till idag har över tre miljarder doser distribuerats.

I hans nya roll som kommer han att fortsätter att leda det globala produktionsnätverket för biologiska läkemedel som Senior Vice President för Biologics Operations.

– Att ta över som vd för den svenska verksamheten är en spännande utmaning, samtidigt som jag är ödmjuk inför uppgiften. AstraZeneca betyder mycket för Sverige och jag är stolt över det som våra över 7 400 medarbetare här bidrar med på global nivå i företaget och för patienter över hela världen. Det är viktigt att vi fortsätter arbetet med att utveckla samarbetet med akademi, näringsliv och offentlig sektor för att stärka life science-sektorns förutsättningar att utvecklas långsiktigt och hållbart i Sverige, säger Per Alfredsson.

(Annonslänk)

Dela artikeln