🕝 1 minuter
Södertäljeklubben har tjänat mest – miljonregn väntar
Publicerad 28 november 2021 01:00
Uppdaterad 28 november 2021 01:00

Lottförsäljning och föreningsliv går hand i hand. Den ena föreningen bättre än den andra. Så vem är egentligen bäst på den fronten? Fråga Södertälje SK. De vet.

Bingolotter, Sverigelotter och julkalendrar. I flera år har vi sett föreningsaktiva barn och ungdomar knacka dörr hos grannarna i hopp om att lyckas skramla i hop deg till lagkassan. Det kan se ut som att det knappt ger lön för mödan. Faktum är att det är precis tvärtom. Vi snackar stora pengar. Belopp i miljonklassen.

– Vi har ökat med 99 procent sedan verksamhetsåret 2017/2018 och med 52 procent jämfört med föregående år. Vi vet att många föreningar haft det tufft – inte minst under den pandemi vi levt med under ett och ett halvt år. I den kontexten vet vi att vårt överskott gjort och gör stor skillnad för många, säger Hans Sahlin, vd för ideella Folkspel, i en kommentar.

Under det senaste året har Folkspel fått ett överskott på 352 miljoner kronor, vilket är ett rekord som inte hade kunnat uppnås om det inte vore för det svenska föreningslivet. 352 miljoner kronor ska alltså fördelas över landets föreningar där det visar sig att Södertälje Sportklubb får det största lasset. 978 000 kronor går rakt ner i klubbkassan.

– Jag är mäkta stolt över det överskott vi bidragit med till landets föreningar och organisationer under 30 år. Vi är som bekant en ideell organisation som ägs av våra medlemmar. Det innebär att inga privata aktörer har ekonomiska intressen i vår verksamhet och att vi därmed kan låta allt överskott gå direkt tillbaka till dem vi verkar och finns till för, fortsätter Hans Sahlin i en kommentar.

Dela artikeln