🕝 1 minuter
Södertäljeföretag får stororder från Kina - "En milstolpe"
Publicerad 2 september 2022 07:00
Uppdaterad 1 september 2022 22:26

Andreas Bhagwani, VD Nanologica. Pressbild.

Södertäljebaserade läkemedelsföretaget Nanologica AB har tagit emot en stororder från ett Kinesiskt företag. Ordern är den första i avtalet från 2021 och sträcker sig till 2026 samt har ett värde av cirka 150 miljoner koronor.

Läkemedelsföretaget från Södertälje tillverkar, utvecklar och säljer nanoporösa silikapartiklar för tillämpningar inom life science. 2019 slöt de ett stort avtal med kinesiska företaget Yunbo Technology, men först vill kinesiska företaget utvärdera produkten innan nästa order knappas in.

– Kunden, som är en tillverkare av peptider, avser utvärdera silikan i syfte att kunna inkludera den i sin produktion, säger Andreas Bhagwani, VD Nanologica i ett pressmeddelande.

Ordern, som är den första för avtalet, beräknas under fjärde kvartalet i år och har ett värde på cirka 1,3 miljoner kronor.

– Det är mycket glädjande att äntligen kunna ta den första ordern inom vårt avtal med Yunbo och det är en fin milstolpe att nu sälja de första produkterna från vår storskaliga produktion. Detta blir den första större leveransen av vår silika för preparativ kromatografi mot den kinesiska marknaden, säger Bhagwani.

Dela artikeln