🕝 1 minuter
Södertäljebor misstänkta för mord på 19-åring i Norsborg
Publicerad 29 mars 2023 16:01
Uppdaterad 29 mars 2023 16:01

Arkivbild.

Sex män misstänks för inblandning i mordet på en 19-åring i Norsborg. Nu har åtal väckts mot sex personer, varav två av dem är skriva i Södertälje.

Det var tisdagen den 5 april 2022 som 19-åringen jagades och sköts till döds med flera skott i Norsborg Centrum av flera personer. Enligt åtalet träffades han av 10 skott.

Enligt uppgifter misstänktes 19-åringen lurats in i en fälla efter att ha fått ett telefonsamtal om att komma ut ur lokalen. Väl utanför väntade två gärningsmännen som avlossade flera skott som enligt åtalet träffade både kropp och huvud. Trots livräddande insatser gick den unge mannens liv inte att rädda.

Kort efter mordet kunde polisen lokalisera ett misstänkt flyktfordon till Södertälje och vid ett tillslag i en fastighet i Lina hittade polisen bland annat två skarpladdade pistoler och grep flera personer. Men det visade sig att personerna var vänner till den skjutne 19-åringen och senare avfärdades misstankarna om mord. En av männen som befann sig i Lina vid tillslaget var en ung rappare från Botkyrka som senare dömdes för grovt vapenbrott.

Efter en intensiv insats lyckades polisen senare koppla sex personer för misstanke om inblandning i dödsskjutningen i Norsborg. Två av dem greps hösten 2022 och visade sig vara skriva i Södertälje. En 16-åringen, som vid mordtillfället vara 15 år gammal, och en 20-åring med turkiskt medborgarskap.

(Annonslänk)

Dela artikeln