🕝 1 minuter
Södertäljebor kan nu aktivera ”Adresslarm” hos Hitta.se
Publicerad 11 december 2023 07:00
Uppdaterad 10 december 2023 23:32

Foto: Pexels

Efter att kriminella den senaste tiden skrivit sig på andras adresser lanserar nu söktjänsten Hitta.se funktionen ”Adresslarm”, som ska ge samhället ett extra skydd.

Adresslarmet, som aktiveras med BankID, larmar via SMS om någon annan skriver sig på användarens adress. På så vis ges Södertäljebor chansen att kontakta både Skatteverket eller Polisen innan ovälkomnat besök inträffar på deras hemadress.

Tryck på bilden för att anmäl er till julkassen

– Vi är glada över att kunna erbjuda denna tjänst just nu när behovet är så stort i Södertälje, säger VD Niklas Grawé på Hitta.se.

Initiativet kommer efter att finansminister Elisabeth Svantesson efterfrågat en liknande funktion från Skatteverket. Hitta.se såg då möjligheten att möta detta behov genom sin nya gratistjänst.

– Det här är ett fint exempel på hur vi kan använda data så att den ger ett extra skydd för våra medborgare, fortsätter Grawé.

Hitta.se var först i världen med att publicera mobilnummer online och har idag närmare 4 miljoner besökare varje vecka. Företaget har tidigare lanserat liknande skyddstjänster som ”Vem ringde?”.

Tjänsten ”Adresslarm” aktiveras enkelt på Hitta.se med BankID.

Skribent: Lucas T.

Dela artikeln