🕝 1 minuter
Södertäljebon Khatchadourian kandiderar i Europavalet
Publicerad 17 november 2023 15:19
Uppdaterad 17 november 2023 15:19

Sarkis Khatchadourian. Pressbild

Socialdemokraterna har offentliggjort sin valsedel inför Europaparlamentsvalet den 9 juni. En av de 35 kandidaterna som tar plats är Södertäljebo Sarkis Khatchadourian, 26.

– Nu har vi en Södertäljebo på valsedeln till försommarens val till Europarlamentet och det är
mycket glädjande, säger Johan Andersson, ordförande Socialdemokraterna i Södertälje.

I det kommande valet till Europaparlamentet, som äger rum den 9 juni 2024, har Socialdemokraterna presenterat en nationell valsedel med 35 kandidater. Listan toppas av nuvarande parlamentarikern Heléne Fritzon, men en annan notabel kandidat är Sarkis Khatchadourian från Södertälje. Han står på tionde plats och representerar en stark lokal anknytning för Socialdemokraterna i Södertälje.

– Det är givetvis väldigt hedersamt och jag känner mig ödmjuk inför det stora förtroendet
samtidigt som jag känner stor stolthet. Jag ser väldigt mycket fram emot en aktiv valrörelse tillsammans med kamrater för ett mer jämlikt, jämställt och solidariskt EU, säger Sarkis Khatchadourian.

Sarkis politiska erfarenhet inkluderar roller som ordförande för SSU Södertälje och Stockholms läns SSU-distrikt. Han innehar också uppdrag i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, samt är vice ordförande i det kommunala bolaget Telge Fastigheter. Med sin gedigna erfarenhet och lokala förankring, representerar Sarkis en ny generation politiker i valet till Europaparlamentet.

Dela artikeln