🕝 1 minuter
Södertäljebon Dora Varga prisas för sina insatser
Publicerad 19 oktober 2023 21:30
Uppdaterad 19 oktober 2023 20:35

Foto: Bengt Alm

Årligen tilldelas Arbetsmiljöstipendiet till individer inom privata företag som aktivt förbättrat arbetsmiljön. I år går stipendiet till Södertäljebon Dora Varga Karlsson, huvudskyddsombud på Scania.

Arbetsmiljöstipendiet delas ut av Prevent till en chef och en skyddsombud som aktivt har bidragit till att utveckla och förbättra arbetsmiljön på sina arbetsplatser. Årets mottagare av stipendiet är Södertäljebon Dora Varga Karlsson och Gerda Söderman, som kommer att tilldelas 15 000 kronor var.

Dora Varga Karlsson innehar rollen som huvudskyddsombud på Scania Industrial Maintenance i Södertälje. Hon har utvecklat ett träningsprogram för nyutbildade skyddsombud, som nu implementeras i hela företaget. Träningsprogrammet omfattar fem steg som syftar till att öka kunskapen bland skyddsombuden och betona fördelarna med samarbete. Detta resulterar i ökad kompetens hos skyddsombuden och, på sikt, en förbättrad arbetsmiljö.

– Att få Arbetsmiljöstipendiet är väldigt stort. Det är ett kvitto på att det vi gör är någonting bra. För det är inte bara jag som gör detta, utan hela skyddsombudsorganisationen, och vi har ett helt företag bakom oss. Samverkan är nyckeln för ett bra arbetsmiljöarbete, säger Dora Varga Karlsson.  

De stipendier om 15 000 kronor var kommer att användas för utbildningsaktiviteter som främjar stipendiaternas utveckling inom området arbetsmiljö.

Dela artikeln