🕝 1 minuter
Södertäljeartisten Bony-B släpper ny sommarhit
Publicerad 11 maj 2024 07:00
Uppdaterad 19 maj 2024 17:48

Artisten Bony-B med rötter i Kongo Kinshasa.
Pressbild

Den uppkommande Afrobeat-stjärnan Bony-B från Södertälje är redo att ta över svenska dansgolv med sin nya singel ”Stannar”, som släpps den 17 maj. -Jag vill få er att dansa, säger Södertäljeartisten.

Den flerspråkiga artisten, som tidigare blandat franska och lingala i sina texter, har nu valt att fokusera på svenska för att bredda sin publik i Sverige.

Bony-B, vars riktiga namn är Bony Bolia, är en musikalisk naturbegåvning med rötter i Kongo Kinshasa. Hans unika förmåga att blanda Afrobeat med R&B och svensk pop har gett honom en växande skara fans, både lokalt i Södertälje och nationellt. Med stöd från Statens Kulturråd och tidigare uppträdanden på bland annat Södertäljefestivalen, är Bony-B inställd på att göra 2024 till sitt år.

(Annonslänk)

Singeln ”Stannar” är den andra från hans kommande debutalbum, som förväntas släppas den 14 juni. Låten kombinerar dansanta rytmer med en tydlig hitpotential, vilket placerar den högt på sommarens spellistor för klubbar och radio.

– Jag vill få er att dansa till musiken men texten har ett budskap och det är att dialog och harmoni övervinner bråk och motsättningar. ”Stannar” är en hyllning till att välja kärlek och förståelse över hat. Jag vill påminna om att tillsammans kan vi alla stanna kvar och växa tillsammans.

Vid sidan av sin musikkarriär arbetar Bony-B inom vården och är aktiv inom Hillsong kyrka som ungdomsledare. Hans mångsidiga bakgrund och engagemang i samhället ger ett djup till hans musik, vilket resonerar väl med en bred publik. Med planerade uppträdanden på stora evenemang som Mx2 Summervibes i Stockholm, är sommaren 2024 positionerad att bli ett genombrottsår för denna dynamiska artist.

Dela artikeln