🕝 2 minuter
Södertälje värd för prestigefylld stadsutvecklingskonferens
Publicerad 1 februari 2024 06:00
Uppdaterad 31 januari 2024 18:41

Styrelsen för Sveriges Centrum & Platsutvecklare på plats i Södertälje. Foto: Södertälje City

Södertälje stod nyligen som värdstad för Key City Group årskonferens, där fokus lades på framtidens stadskärna och utveckling med deltagande av Sveriges ledande städer. – Södertälje är på rätt väg inom branschen, säger Aljosa Lagumdzija, VD på Södertälje City. 

Södertälje har cementerat sin plats som en nyckelspelare inom stadsutvecklingssektorn genom att nyligen vara värd för årskonferensen för Key City Group, ett framstående nätverk som samlar Sveriges största städer, däribland Södertälje. Detta markerade första gången staden välkomnade konferensen, vilket ytterligare stärker dess ställning inom branschen.

Konferensen, som sträckte sig över två dagar, samlade experter och beslutsfattare från Malmö, Stockholm, Göteborg, Norrköping, Linköping, Västerås, Uppsala och Helsingborg. De deltog i djupgående diskussioner och workshops om en mängd ämnen, inklusive AI-trender, platssamverkan, trygghet och fastighetsutveckling, vilket bidrog till en inspirerande och tankeväckande atmosfär.

Aljosa Lagumdzija, VD på Södertälje City.

– Det är en bekräftelse på att Södertälje är på rätt väg inom branschen och inom stadsutvecklingsforumet. Vi är stolta över att vara en destination som drar till sig uppmärksamhet och samtidigt aktivt bidrar till utvecklingen av framtidens städer, säger Aljosa Lagumdzija, VD på Södertälje City. 

Styrelsen för Sveriges Centrum & Platsutvecklare deltog också och engagerade sig i produktiva samtal.

De fick även en unik möjlighet att uppleva Södertäljes stadskärna genom en guidad tur, där de bland annat kunde se pågående projekt som det nya hotellet vid Marenplan, initiativ för vinterbelysning samt olika aktiviteter och evenemang. Denna insyn i samarbetet mellan kommunen, fastighetsägare och näringslivet gav värdefulla perspektiv på stadens utvecklingsarbete.

Under den två dagar långa konferensen besökte gruppen även Stora Torget i centrum.

Dela artikeln