🕝 2 minuter
Södertälje valvakar med spänning och musik
Publicerad 11 september 2022 21:37
Uppdaterad 12 september 2022 01:03

Socialdemokraternas valvaka i Södertälje. Foto: Matthias Matsson.

Runtom i Södertälje äger flera valvakor rum, anordnade av partierna som sitter i kommunfullmäktige.

Telgenytt besökte bland annat Socialdemokraternas valvaka på Park Hotell där Boel Godner deltar med spänning.

– På riksnivå har det varit otroligt jämnt i alla undersökningar från de senaste dagarna och det kan det bli här också. Man vet aldrig med Södertälje. Vi har blockbyten här med människor som byter från höger till vänster och vänster till höger, säger Boel Godner till Telgenytt.

Hon säger vidare att hon hoppas och tror alla Socialdemokraterna kommer kunna fortsätta och styra med en stabil majoritet.

Boel Godner, Johan Andersson och Ingela Nylund på Socialdemokraternas valvaka på Park Hotell. Foto: Matthias Matsson.

En annan valvaka äger rum på Scandic Skogshöjd, Realistpartiets valvaka. Joakim Granberg, ordförande, förväntar sig trevlig stämning och hoppas på en fördubbling av partiets mandat.

– För att använda vårt partinamn tror vi det är realistiskt, sen är det positivt om det blir något mer. Jag har rykten om att våra valsedlar har gått åt väldigt mycket i våra vallokaler. Målet är 4000 röster, då når vi den magiska gränsen med fem mandat, säger Joakim Granberg.

Joakim Granberg på Realistpartiets valvaka på Scandic Hotell. Foto: Matthias Matsson.

Telgenytt passade även på att ställa några frågor till Håkan ”Nordman” Hemlin som uppträder på Realistpartiets valvaka tillsammans med Michael Brinkenstjärna. Håkan Hemlin är nu aktuell med den kommande säsongen av ”Så mycket bättre” i vilket han återförenas med Mats Wester, hans bandkollega från den kända etnopop-duon.

– Det är ett fantastiskt program det där, säger Håkan Hemlin, vars musik tolkades av de andra artisterna, såsom Molly Hammar och Måns Zelmerlöw.

Michael Brinkenstjärna känner Joakim Granberg sedan tidigare, så det var på det sättet de fick förfrågan. De framhäver att de inte tar politisk ställning.

– Musik ska förena inte splittra säger, Håkan Hemlin.

Michael Brinkenstjärna och Håkan ”Nordan” Hemlin uppträder på Realistpartiets valvaka. Foto: Matthias Matsson.

I samma byggnad håller Moderaterna sin valvaka. Alexander Rosenberg, oppositionsråd, tror det kommer gå bra.  

– Sen är vi lite oroade för vi hör rapporter om vallokaler som fortfarande har öppet och har långa köer, men annars är känslan bra. Vi känner att vi har medvind och har haft det hela valrörelsen, säger Alexander Rosenberg.

Alexander Rosenberg (M). Foto: Matthias Matsson.

Dela artikeln