🕝 1 minuter
Södertälje uppmärksams av EU - "Vi är fantastiskt glada"
Publicerad 17 januari 2022 01:00
Uppdaterad 17 januari 2022 01:00

Södertälje Science Park. Foto: Creative Commons.

I Södertälje har man lyckats med satsningar inom Hållbar industri som är ett av fyra prioriterade områden för så kallad smart specialisering i den nya Näringslivs- och tillväxtstrategin.

Det uppmärksammas nu av EUs samverkanplattform, Interreg Europe, som handlar om att stärka samarbetet på lokal, regional och nationell nivå kring prioriterade forsknings- och innovationsområden.

– Vi är fantastiskt glada över att bli uppmärksammade i EU som ett gott exempel på lyckade satsningar. Vårt uppdrag är att utveckla, sammankoppla och stötta aktörer inom industri och industrinära tjänster för att främja en hållbar värld, säger Robert Kingfors, vd på Södertälje Science Park i ett pressmeddelande.

Anläggningen i Södertälje lyfts fram i EU som ett exempel på lyckade satsningar. Detta efter att AstraZenecas forskningsanläggning i Södertälje flyttades till Göteborg och lämnade ett tomrum efter sig.

EUs samverkanplattform Interreg Europe väljer att lyfta fram Science Park i Södertälje exempel på hur en kris kan vändas till en möjlighet. Genom aktivt ledarskap och samverkan mellan offentliga aktörer, företag och universitet lyckades Södertälje Science Park utveckla det nya styrkeområdet Hållbar produktion.

– Den här nyheten stärker oss ytterligare i vår övertygelse att vi är på rätt väg, säger Robert Kingfors.

Tre nya utbildningar till Campus Telge i Södertälje – “Vi är oerhört stolta”

Dela artikeln