🕝 1 minuter
Södertälje sjukhus får ny vd - "Har en gedigen bakgrund"
Publicerad 24 september 2022 15:38
Uppdaterad 24 september 2022 15:50

Bild: Södertälje Sjukhus.

Tidigare i år beslutade Christophe Pedroletti att lämna sin roll som verkställande direktör för Södertälje sjukhus för nytt uppdrag för Danderyds sjukhus.

Nu tillsätter sjukhusets styrelse Anna Gerber Ekblom för att axla rollen som sjukhusets nya VD.

– Jag är glad över att ha fått förtroendet att leda verksamheten vid Södertälje sjukhus. Det är ett komplett akutsjukhus med stort engagemang och goda förutsättningar för samverkan med andra vårdgivare och lokalsamhället, säger Anna Gerber Ekblom till Södertälje sjukhus.

Ekblom arbetar idag som verksamhetsområdeschef för bland annat handkirurgi, onkologi, infektion, ögon och urologi vid Södersjukhuset. En ledande roll som hon haft sedan 2016, men även haft samordnande operativt ansvar för produktionsplanering och avtal vid Södersjukhuset.

Christophe Pedroletti. Bild: Södertälje Sjukhus.

– Jag är väldigt nöjd över att Anna Gerber Ekblom tar över som verkställande direktör för Södertälje sjukhus. Hon har en gedigen bakgrund inom hälso- och sjukvården samt forskning och leder idag ett flertal olika specialistområden på ett föredömligt sätt, säger Göran Stiernstedt styrelseordförande vid Södertälje sjukhus AB.

Ekblom har en gedigen bakgrund inom forskning vid Karolinska Institutet och varit legitimerad läkare och specialist i handkirurgi sedan 1993. Hon tillträder tjänsten som sjukhusets verkställande direktör den 1 december 2022.

– Jag ser fram emot att tillsammans med ledning och alla duktiga medarbetare på Södertälje sjukhus fortsätta att utveckla vår verksamhet som en viktig del av regionens sjukvård.

Läs – Därför lämnar sjukhusets VD – ”Glad och tacksam”

Dela artikeln