🕝 1 minuter
Södertälje Sjukhus - Ett av landets bästa inom akutsjukvårdsblock
Publicerad 3 oktober 2021 02:00
Uppdaterad 3 oktober 2021 02:00

Donna-Petra Touma. Bild/Foto: Södertälje Sjukhus

I en ny mätning placerar man Södertälje sjukhus som näst bäst i Sverige i kategorin akutsjukvårdsblock.

Sjukhuset som är ett av Region Stockholms akutsjukhus med avdelningar inom akut-, specialist- och förlossningsvård, genomgick nyligen den årliga SYLF-mätningen, Sveriges yngre läkares förening.

SYLF gör en så kallad AT-ranking där de mäter kvaliteten på allmäntjänstgöringen hos landets akutsjukhus. I årets mätning klättrade Södertälje sjukhus upp till plats 30, från plats 32 förra året, samtidigt som de behöll titeln andra plats i bästa akutsjukvårdsblock.

– Det är väldigt roligt att vi behåller andra platsen som bästa akutsjukvårdsblock och klättrar i den totala mätningen. Vi är många på sjukhuset som jobbar hårt tillsammans för att AT-läkarna ska få en bra utbildning, säger Donna-Petra Touma, studierektor och specialistläkare i akutsjukvård på Södertälje sjukhus, som leder arbetet med allmäntjänstgöringen, i ett pressmeddelande.

– Vi lägger mycket fokus på handledning, försöker skapa trygghet och en inkluderande miljö så att de kan stå på egna ben i slutänden. Det känns bra att vi ser resultat av det arbetet. AT-läkarna är våra framtida specialistläkarkollegor, så de är värda att satsas på, säger Donna-Petra Touma.

Dela artikeln